Norų sąrašas
Plaukai
Posted in

Plaukų kaukės naudojimas: klaidos, kurių reikia vengti

moteris tepa plauku kauke, plauku kaukes naudojimas
Posted in

Plaukų kaukės yra viena iš efektyviausių priemonių, siekiant palaikyti sveikus ir stiprius plaukus. Jos padeda suteikti plaukams daugiau drėgmės, atkurti pažeistas plauko vietas, taip padėdamos pasiekti norimą išvaizdą. Tačiau plaukų kaukės naudojimas dažnai kelia klausimų: ne visi žino, kaip teisingai naudoti plaukų kaukę, o kai kurie dažnai tiki klaidingais mitais.

Klaida: plaukų kaukę naudojama kiekvieną plovimą

Viena iš dažnai daromų klaidų yra plaukų kaukės naudojimas kaskart plaunant plaukus. Vis dar tikite, kad tai duoda geresnius rezultatus? Netiesa! Nors plaukų kaukės puikiai maitina jūsų garbanas, per dažnas jų naudojimas gali apsunkinti plaukus, jie dažniau riebaluosis. Rekomenduojama plaukų kaukę naudoti 1 kartą per savaitę, atsižvelgiant į plaukų tipą ir poreikius.

Klaida: plaukų kaukė užtepama ant šaknų

Gana dažna klaida – kaukės tepimas nuo pat plaukų šaknų. Tai gali sukelti plaukų riebalavimąsi ir sunkumo pojūtį. Teisingas plaukų kaukės naudojimo būdas yra ją užtepti nuo plaukų vidurio iki galiukų. Būtent plaukų galiukai dažniausiai būna labiausiai pažeisti ir jiems maitinimas bei drėkinimas labiausiai reikalingas.

Klaida: kuo ilgiau laikysiu kaukę, tuo geresnis efektas

Daug kas mano, kad plaukų kaukę reikia laikyti kuo ilgiau, kad pasiektume geresnių rezultatų. Tačiau tai nėra tiesa. Maksimalią plaukų kaukės naudą gausite ją laikydami ant plaukų tiek, kiek rekomenduoja gamintojas. Paprastai nuo 5 iki 20 minučių, priklausomai nuo produkto. Per ilgas kaukės laikymas ne tik neduos papildomos naudos, bet gali ir sukelti plaukų sunkumą bei apsunkinti jų iššukavimą.

Klaida: nepakankamas plaukų drėkinimas prieš kaukės užtepimą

Plaukų kaukės geriau veikia ant drėgnų plaukų, nes drėgmė padeda aktyvioms medžiagoms geriau įsiskverbti į plaukus. Jei plaukai yra per sausi, kaukė gali netolygiai pasiskirstyti ir neduoti norimo rezultato. Todėl visada prieš plaukų kaukės užtepimą įsitikinkite, kad plaukai yra gerai sudrėkinti.

Klaida: plaukų kaukė – visiems plaukų tipams ta pati

Dar vienas paplitęs mitas yra tas, kad viena plaukų kaukė tiks visiems plaukų tipams. Tai tikrai nėra tiesa. Svarbu pasirinkti kaukę, pritaikytą jūsų plaukų tipui ir problemoms. Pavyzdžiui, riebūs plaukai gali reikalauti lengvesnės kaukės, o sausiems plaukams reikia ypatingai intensyviai drėkinančių priemonių. Pasirinkus netinkamą kaukę, rezultatas gali būti ne toks, kokio tikitės ir liksite nusivylęs.

Plaukų kaukės naudojimas – be klaidų

Daugelis sutiks, kad plaukų kaukės yra puikus būdas suteikti plaukams papildomą priežiūrą ir maitinimą, tačiau svarbu žinoti, kaip jas teisingai naudoti. Venkite per dažnai naudoti plaukų kaukę, netepkite jos ant šaknų ir nepalikite per ilgai – tai padės išvengti dažniausiai daromų klaidų. Atminkite, kad kiekvienam plaukų tipui reikia individualios priežiūros, todėl tinkamos kaukės pasirinkimas yra esminis žingsnis link sveikesnių plaukų.

Plaukų kaukės naudojimas gali būti paprastas, jei vengsite šių klaidų ir atidžiai pasirinksite produktus, kurie tinka būtent jums!

Join the conversation

KREPŠELIS 0