Norų sąrašas
Plaukai
Posted in

Plaukų priežiūros patarimai vasarai: kaip apsaugoti plaukus nuo UV spindulių?

kaip apsaugoti plaukus vasara
Posted in

Vasara – tai metas, kai daugelis iš mūsų mėgaujasi saulės spinduliais, tačiau šiluma ir saulė gali būti kenksmingi mūsų plaukams. Ultravioletiniai (UV) spinduliai gali pakenkti plaukų struktūrai, išblukinti jų spalvą ir išsausinti. Todėl svarbu žinoti, kaip tinkamai apsaugoti savo plaukus nuo šių žalingų veiksnių.

Kodėl UV spinduliai pavojingi plaukams?

UV spinduliai gali prasiskverbti į plaukų kutikulę ir pakenkti vidinei struktūrai. Jie sukelia keratino – pagrindinio plaukų baltymo – skilimą, todėl plaukai tampa silpni, trapūs ir lengvai lūžinėjantys. Be to, UV spinduliai gali išblukinti tiek natūralius, tiek dažytus plaukus, dėl šios priežasties plaukai praranda spalvos intensyvumą ir blizgesį. Ilgalaikis saulės poveikis taip pat gali išdžiovinti plaukus, dėl ko jie tampa šiurkštūs ir sunkiai šukuojami.

Kaip apsaugoti plaukus nuo UV spindulių?

  • Naudokite specialius produktus su UV filtrais
sausas apsauginis plauku aliejukas
Apsauginis plaukų aliejukas. rosess.lt nuotrauka

Viena efektyviausių pagalbos priemonių – plaukų priežiūros produktai su UV filtrais. Sausas apsauginis plaukų aliejukas iš Italijos „Biofficina Toscana“ yra puikus pasirinkimas. Šis aliejukas ne tik apsaugo plaukus nuo UV spindulių savo natūraliais UV filtrais, bet ir pagreitina plaukų džiovinimą. Tai reiškia, kad galite mažiau laiko praleisti džiovindami plaukus ir taip sumažinti šilumos poveikį. „Biofficina Toscana“ aliejukas taip pat suteikia plaukams švelnumo ir blizgesio, o jo lengva formulė neapsunkina plaukų.

  • Dėvėkite galvos apdangalus
mergina su skrybele vasara
Nuotrauka iš freepik.com

Vienas paprasčiausių būdų apsaugoti plaukus nuo saulės – dėvėti skrybėles, kepuraites ar skareles. Tai suteikia fizinį barjerą tarp plaukų ir saulės spindulių, sumažinamas tiesioginis UV spindulių poveikis. Be to, galvos apdangalai padeda išlaikyti galvos odą sveiką, apsaugodami ją nuo perkaitimo ir išsausėjimo.

  • Venkite ilgalaikio buvimo saulėje

Stenkitės riboti laiką, praleistą tiesioginėje saulėje, ypač per vidurdienį, kai saulė yra stipriausia. Jei planuojate ilgą laiką būti lauke, stenkitės rasti šešėlinę vietą ar reguliariai pereiti į pavėsį.

  • Plaukų priežiūra po buvimo saulėje

Po buvimo saulėje plaukams reikia ypatingos priežiūros. Naudokite drėkinančias kaukes ir kondicionierius, kurie padės atstatyti drėgmės balansą ir sustiprinti plaukus. Taip pat rekomenduojama naudoti švelnius šampūnus, kurie nedirgina galvos odos ir padeda išlaikyti natūralią plaukų apsaugą.

Tinkamai rūpintis plaukais vasaros metu yra būtina, norint išlaikyti jų sveikatą ir grožį. Naudojant apsauginius produktus, dėvint galvos apdangalus ir ribojant buvimą tiesioginėje saulėje, galima efektyviai apsaugoti plaukus nuo žalingų UV spindulių poveikio. Nepamirškite skirti laiko ir po saulės poveikio plaukų priežiūrai, kad jie būtų sveiki ir blizgantys visą vasarą.

Join the conversation

KREPŠELIS 0